A meghívottak közül egyedül a Fidesz-KDNP nem ment el a miskolci költségvetés egyeztetésére

Megosztás

A Miskolci Önkormányzatnál 10, a Miskolc Holding Zrt.-nél 53 milliárd forintos kötelezettségvállalást hagyott hátra az előző városvezetés. A városháza pénzügyi szakembereinek ezekkel a számokkal kalkulálva kellett megterveznie az idei költségvetést, amelyről a február végi közgyűlésen döntenek majd a képviselők, hogy elfogadják-e azt.

A miskolci Fidesz-KDNP frakció nem ment el a költségvetés politikai egyeztetésére, pedig Veres Pál polgármester az ellenzéki frakció tagjait is meghívta az ülésre. A Fidesz-KDNP frakció annak ellenére nem élt a lehetőséggel, hogy ilyen egyeztetésre az elmúlt kilenc évben nem volt példa. Ahogy a polgármester fogalmazott:

“Ismerjük a költségvetés számait és mindenki, a Fidesz-KDNP frakció még inkább tudja, hogy miért állunk ma ott, ahol állunk, miért tartunk ott, ahol tartunk. Megoldást kell találnunk az előző városvezetéstől megörökölt költségvetési hiány kezelésére, lyukak befoltozására és a felelős gazdálkodásra. Mi mindannyian miskolciak vagyunk és most Miskolc súlyos pénzügyi gondban van. Ez a gond nem mai, de a megoldás kezelése közös feladatunk”

A 2020. évi költségvetési tervezet főösszege 40,1 milliárd forint, melyből a működési bevételek nagyságrendje a működési kiadásokkal megegyezően 34,1 milliárd forint. A költségvetésben tervezett beruházásokhoz kapcsolódik 6 milliárd forint.

minap.hu

Megosztás

Related posts