Százmilliókat költenek a miskolci állatkertre

Megosztás

Év végére megújul a Miskolci Állatkert és Kultúrpark – számolnak be a hírről a park hivatalos közösségi oldalán. A fejlesztés során új bejárat és fogadóközpont épül, létrejön az úgynevezett Afrika-bemutató épület, továbbá felújítják a Tigris-házat is.

A létesítmény régi bejáratát rossz állapota miatt lebontják, helyette egy modern, díszes acélszerkezetű kapuszárnyat építenek ki, korszerű beléptető-rendszerrel. A fogadóépületben kap helyet az ajándékbolt, a jegypénztár, a mosdó, továbbá az irodahelyiségek. Megközelítésük két új főlépcsőn, illetve a mozgáskorlátozottak részére kialakított rámpán keresztül lesz lehetséges. A tetőszerkezet déli oldalán napelemes rendszert telepítenek.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark gyűjteményi tervének egyik kiemelt eleme az úgynevezett Afrika-bemutató. Az új 200 m²-es komplexumban a legnépszerűbb állatkerti állatok közé tartozó faj, az oroszlán is látható lesz. De helyet kapnak a Száhel övezet más ragadozó fajai is, mint a sivatagi hiúz és sivatagi róka. A komplexum kiegészül egy belső madárröpdével, ahova leopárdteknősök is kerülnek, hogy a terület minél teljesebb életközössége legyen bemutatva. Ezen kívül a Tigris-ház belső padlóját és tetőszerkezetét is felújítják.

A beruházás a tervek szerint 2020. december 31-re készül el.

Megosztás

Related posts