A KDNP egy cigányozós mémmel jelentkezett a börtöntémában

Megosztás

Egy mémmel nyilvánította ki egyértelmű véleményét a KDNP frakcióvezető-helyettese a Facebookon. Nem meglepő módon később el is távolította bejegyzését, de tudjuk, hogy ami egyszer kikerül a világhálóra, az ott is marad. Az elítéltek etnikai hovatartozásáról mondott ő maga is ítéletet, később valószínűleg kapcsolt, hogy ezt nem kellett volna, de addigra már elindult a lavina.

Mindig furcsa műfaj az, amikor doktori végzettséggel rendelkező emberek, akik ráadásul politikusok és keresztények, mémekkel kommunikálnak a követőikkel. Főleg, mert a formátum arról híres, hogy amennyire hangzatos a tartalma, annyira nem tudományos alapú megállapításokat közvetít, így például nem annyira alkalmas a komplex politikai üzenetek köznyelvesítésére. 

A 444 írta meg , hogy Aradszki András, a KDNP frakcióvezető-helyettese posztolt pénteken egy elég furcsát, amin Colombo felügyelő vakargatja a homlokát. Íme az azóta már eltávolított poszt:

7Q5WMOTpyQQbIkFcs.png

Fotó: Aradszki László facebook

Ahogy a cikk kitér rá, utoljára az elítéltek etnikai hátteréről a kilencvenes évek végén készült átfogó kutatás, ami szerint a fogvatartottak 30-50 százaléka volt cigány származású, így minimum kijelenthető, hogy nincs ilyen adat, hogy a börtönökben 80 százalékban cigány származású emberek töltenék büntetésüket.

Index.hu

Megosztás

Related posts