Magyarországra jön Kína egyik legnagyobb bankja

Megosztás

Hazánkban nyit fiókokat a China Construction Bank Corporation, amely eszközállománya alapján a világ második legnagyobb hitelintézete – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-vel. A bank a második legnagyobb kínai banknak számít, eszközértékét tekintve pedig a világ hatodik legnagyobb vállalata. A pekingi központú cég a Forbes szerint több mint 300 ezer alkalmazottja van.

A bank magyarországi tevékenysége a luxembourgi székhelyű China Construction Bank (Europe) S.A. fióktelepeként zajlik, és alapvetően vállalati hitelezéssel foglalkozik majd. Az MNB reményei szerint a pénzintézet hozzájárulhat a kínai-magyar gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatok további bővüléséhez.

A China Construction Bankkal együtt a világ négy legnagyobb hitelintézetéből három már megjelent Magyarországon. Egyikük, a Bank of China csoport ráadásul régiós pénzügyi-üzleti központjának választotta Magyarországot, budapesti központú hitelintézetük a térség több országában létesített már fióktelepeket – írja az MNB közleménye.

Megosztás

Related posts