Elképesztő mennyiségű autógumit tüzelt el Tiszaújvárosban

Megosztás

A vádirat szerint 2017. októberében Tiszaújváros külterületén egy abaújszántói vállalkozó a terület tulajdonosával kötött szerződés alapján fakitermelési munkálatokat végzett. A szerződés szerint a vállalkozónak a terület tisztítása után az összegyűlt visszamaradt lombozatot, faágakat és a földben maradt tuskókat el kellett volna szállítania.

A férfi miután megtisztította a területet úgy döntött, hogy nem bajlódik a szállítással, ezért  a szabadban tüzet gyújtott és elégette az általa összegyűjtött nagy mennyiségű  fát és lombot úgy, hogy az égés gyorsítása érdekében 15-20 darab autó gumiabroncsot is a tűzbe dobott. 

Az így elégetett gumiabroncsokból a légkörbe 135-380 kg, az egészségre rendkívül veszélyes légszennyező anyag került, mely mennyiségét és veszélyességét tekintve messze túllépi még a nagy vegyipari üzemek kibocsátásának egyébként ellenőrzött értékét is.

A bűncselekmény nyomán beállt levegőszennyezettség és az ezzel előállott légkör-károsítás emberi beavatkozás által nem helyreállítható. 

A járási ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

(A kép csak illusztráció, de hasonló mennyiségű gumi égett)

minap.hu

Megosztás

Related posts