Könnyebben terjedhet a koronavírus, mint hitték

Megosztás

Fertőzött betegek vizsgálata után arra jutott egy kutatócsoport, hogy az új típusú vírus sokkal inkább hasonlít az influenzára, mint más koronavírusokra, például a SARS-ra. Ez azt jelenti, hogy már a tünetek megjelenése előtt átterjedhet egyik emberről a másikra, könnyebben, mint eddig gondolták.

Az eredményeket a New England Journal of Medicine című folyóiratban publikálták, és a Reuters számolt be róluk. Néhány hete egy kínai nő esete alapján már felmerült, hogy tünet nélkül is terjedhet a koronavírus, a Robert Koch Institute (RKI) kutatói azonban akkor hibásnak találták ezt az elméletet.

Bár az új fertőzésekről szóló adatok biztatóak, nem világos, hogy ez tényleg a vírus visszaszorulását jelenti, vagy csak az adatgyűjtési módszertan megváltoztatásának köszönhető.

A gócpontnak számító Hupej tartományban 349 új esetet jelentettek csütörtökön, míg az előző napon 1693-at. A mostani adat a legkedvezőbb január 25-e óta. A halálos áldozatok száma 2100 felett jár, ebből nyolcan haltak meg Kínán kívül. Világszerte több, mint 75 ezer fertőzöttről tudni, az adatokat többek közt itt lehet követni – írta a 444.hu.

Megosztás

Related posts