Kétszázmilliárdért épül az M30-as, egészen az országhatárig

Megosztás

Hamarosan elkezdődik a kivitelezése annak a beruházásnak, amelynek köszönhetően nemsokára Miskolctól Tornyosnémetiig, tehát a magyar-szlovák határig autózhatunk az M30-ason.

Az ország legnagyobb értékű infrastrukturális beruházása az M30-as megépítése a határig.

Már a 4-es metróval is párhuzamba állították az M30-as autópálya Miskolc és az országhatár közötti szakaszának építését, mint jelentőségét, mint pénzben mérhető értékét tekintve.

Előbbivel kapcsolatban nem túlzás azt állítani, hogy már hosszú évtizedek óta arra várnak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek, hogy teljes egészében elkészüljön az M30-as, hiszen gyors és kényelmes közúti összeköttetést jelent a megyében élők számára Szlovákia, különösen a Miskolchoz hasonló adottságú nagyváros, Kassa felé.

Az sem mellékes, hogy ez a nagyberuházás segíti a Balti-tenger és a Fekete-, illetve Égei-tenger menti területeket összekötő, Via Carpatia nevű európai közlekedési hálózat fejlesztését.

Ha az értéket vesszük elő, akkor már jó ideje tudható, hogy ez Magyarország jelenlegi messze legnagyobb EU-s hátterű – az Európai Unió Kohéziós Alapjából finanszírozott – beruházása. A teljes projektköltség 260,5 milliárd forint, A 2014-2020-as ciklus 10 legnagyobb EU-s beruházásának listáján már régóta vezető helyen áll ez a közlekedési projekt.

A kormány döntött

Tavaly ősszel hagyta jóvá az Európai Bizottság az M30-as építésének finanszírozását. Most egy nemrégen elfogadott kormányhatározat szerint az eddigi 185,2 milliárdról 16,4 milliárddal 201,6 milliárd forintra növelte meg a sztráda építésére szánt EU-pénz összegét és – ezáltal – közel ugyanennyivel csökkentette a projekt úgynevezett „megtérülő projektköltségének” kalkulált összegét, azaz lényegében a magyar önerőt.

Az autópálya Tornyosnémeti és az országhatár közötti mintegy 4 kilométeres szakaszát már 2017. óta használhatják az autósok. A megépítésére azért volt szükség, hogy a szlovák oldalon már korábban megépített, Kassáig vezető R4-es gyorsforgalmi úthoz közvetlen csatlakozása legyen a 3-as számú főközlekedési útnak. Az összekötő út 4,4 milliárd forintból 85 százalékos EU-támogatás mellett épült meg.

Mint ismert az alapdöntés már évekkel ezelőtt megszületett arról, hogy a Modern Városok Program keretében építik meg a Miskolctól Tornyosnémetiig tartó szakaszt. Ez kezdődött el tavaly.

Az M30-as épülő 56 kilométerét egyébként három részre tagolták, és külön-külön kerestek rá kivitelezőt. A Miskolctól számítva az első 10,4 kilométeres szakasz nyertese az osztrák Strabag AG és magyarországi leányvállalata, a Strabag Építő Kft. konzorciuma lett 39,4 milliárd forintért. A 24,2 kilométeres második szakaszon a Colas Út Zrt. és a Colas Hungária Zrt. közös ajánlattevőként lett a befutó, 75,39 milliárd forint ellenében. A 22,1 kilométeres harmadik szakasz nyertese a Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. konzorciuma lett, 63,9 milliárd forint összegért.

Ami épül…

Mindhárom szakasz esetén egy kétszer kétsávos autópálya építése a feladat 26,6 méteres szélességgel és leállósávval, csomópontokkal, pihenőkkel és kiegészítőkkel, ami eleme egy ilyen útnak.

Az első szakasz teljesen új nyomvonalon épül, két külön szintű csomóponttal, négy felüljáróval, három aluljáróval és egy kétoldali tengelysúlymérő állomással. A szintén új nyomvonalon épülő második szakaszon is két külön szintű csomópont épül ki, továbbá tíz felüljáró, tizenegy aluljáró, egy vadátjáró alkotja majd a műtárgyakat. Ezen a szakaszon lesz egy kétoldali komplex pihenőhely, valamint a nyertes csapat feladata az encsi autópálya-mérnökség megépítése is. A projekt részét képezi az Abaújdevecser és Forró közötti, illetve az Encs és Forró közötti kerékpárút, valamint az Encs és Abaújdevecser közötti gyalog- és kerékpárút kialakítása is. A harmadik – Encs utáni – szakasz már nagyrészt érinti a jelenlegi 3-as számú főközlekedési út nyomvonalát, és Tornyosnémetinél becsatlakozik a kész szakaszba.

Boon.hu

Megosztás

Related posts