Egy 102 éves bácsi üldözött el egy rablót

Megosztás

Egy trükkel jutott be a házba, az idős férfi azonban nem esett pánikba, felvette a kesztyűt az elkövetővel. Bár a bácsi is megsérült, így is sikerrel futamította meg a házat kifosztani készülő rablót. A városban rövid időn belül ez volt a második eset, hogy idős embereket próbáltak kirabolni, vagy hiszékenységüket kihasználva meglopni, ezúttal azonban szerencsére nem sikerült.

Az angliai Lincolnban egy 102 éves férfi hősiesen elüldözött egy betörőt, bár csúnyán megsérült közben – írja a BBC.

Az eset még kedden történt, amikor egy férfi azzal csöngetett be a csak Johnként hivatkozott férfihez és a 97 éves feleségéhez, Joanhez, hogy szeretné ellenőrizni a lámpákat.

John már ekkor sejtette, hogy valami nincs rendben. „Aztán belökte az ajtót, és belépett a házba, én meg azt mondtam neki, “Te ide nem fogsz bejönni, haver!”. Megvágott egy pár helyen, bíztam benne, hogy viszonozhatom majd a vágásokat, de aztán elszaladt. Valószínűleg megijedt” – mondta az idős férfi.

A lincolnshire-i rendőrség elkezdte vizsgálni a támadást, illetve egy másikat is, ami szintén kedden történt, abban készpénzt loptak el egy, a 90-es éveiben járó nőtől.

„Nagyon aggasztó ez a két incidens, mert idős és sérülékeny aldozatokkal történtek meg. Mindkét esetben a támadó erővel odébblökte a lakókat, egy esetben pedig pénzt is ellopott” – mondta Phil Baker nyomozó.

Fél éven belül ez volt a második rablás, illetve rablási kísérlet, amit Johnéknak át kellett élniük. Fél évvel ezelőtt egy magát gázszerelőnek kiadó férfit beengedtek a házba, ő egy pénztárcát és egy táskát ellopott.

John azt mondta, azért állt a történetével a nyilvánosság elé, hogy felhívja rá a figyelmet, hogy mennyire veszélyes ajtót nyitni idegeneknek.

„Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy odamegyünk az ajtóhoz, és kinyitjuk, de ezt már nem lehet megtenni” – mondta Joan az eset után.

Index.hu

Megosztás

Related posts