Az Országos Mentőszolgálat ferdíteni próbált a mentősök kiérkezési idején

Megosztás

A jobbikos Lukács György László kérdésére osztotta meg írásban Rétvári Bence államtitkár a mentők kiérkezési statisztikáját, hogy az autók az esetek 82 százalékában 15 percen belül kiérnek a megadott címre a Prioritás I. esetekben – csakhogy hiába tűnik logikusnak, hogy az időt a telefonálástól számítják, a mentőszolgálat nem onnan kalkulál,

Hanem a mentőautó indulásától.


Rétvári azt közölte, hogy míg 2018-ban még 78 százalékos, 2019-ben pedig már 82 százalékos volt a kiérkezési arány, ami, ugye, javulásként értékelhető – lenne, ha nem pusztán az indulástól kalkulálnák a számokat. A „Prioritás 1.” kategóriába ráadásul csak az azonnali mentést igénylő esetek egy része tartozik bele.

A kérdés aktualitását adta, hogy nemrég meghalt egy beteg, akihez későn érkezett a mentő a rossz útviszonyok miatt, közvetlenül ezt megelőzően pedig szintén életét vesztette egy beteg Borsodban, mert nem ért oda hozzá időben a segítség, akkor azonban nem az utak állapota volt a gond, hanem az, hogy atrocitástól tartva a mentők a rendőrségre vártak.

index.hu

Megosztás

Related posts