Okosóra mentette meg egy fiatal életét

Megosztás

Az alábbi történettől nem is kell jobb reklám egy terméknek, egy 13 éves lányt az okosórájának köszönhetően úszott meg egy életveszélyes helyzetet.

Skyler Joslin éppen órán ült, amikor a karján lévő Apple Watch üzent neki: baj van, mert 190-es a pulzusa. Az óra érezte, hogy gazdája egyébként nyugton van, ez tehát bőven rendellenes. A lány azonnal üzent anyjának, aki elrohant érte és elvitte egy klinikára. Ekkor a lány pulzusa már 202 volt. Némi vizsgálódás után szupraventrikuláris tachikardiával (SVT) diagnosztizálták. Ez egy jellegzetes szívrendellenesség, amely kisebb mozgásra vagy érzelmi hatásra is képes a normális két-háromszorosára növelni a beteg pulzusát. Bár a betegség ritkán életveszélyes (igaz, ez a pulzus már önmagában is ijesztő), ha nem kezelik, fokozatosan tönkreteszi a szívet, azaz végső soron halálos. A rohamnak ráadásul Skyler esetében nem volt semmi előzménye, azaz tényleg súlyos volt az állapota. Végül egy kisebb műtéttel kiiktatták a rendellenes ingerekért felelős területet, azaz Skyler teljes életet élhet.

Nem ez az első történet arról, hogy életet ment az Apple Watch, korábban egy Jorge Freire nevű férfi jelentkezett be a kórházba, miután az okosórája szólt neki, hogy magas a pulzusa. Az sem véletlen, hogy az életbiztosítás mellé Amerikában gyakran ajándék okosórát adnak: egyszerűen megéri nekik, hiszen az ügyfelek jó eséllyel tovább élnek.

Megosztás

Related posts