Nyert az ellenzék Dunaújvárosban

Megosztás

Az összellenzéki támogatású, jobbikos Kálló Gergely nyerte a dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választást. 92,5%-os feldogozottság mellett 58,1%-on áll, míg legerősebb kihívója, a független, de fideszes támogatással induló Molnár Tibor 35,6%-on.

A részvétel nagyon alacsony volt: 27,96%. A 2018-as választáson 67% volt.

Miután szombaton egy független jelölt visszalépett, végül hatan indultak a vasárnapi időközi választáson: Árgyelán János (Mi Hazánk), Medveczki Zoltán (Zöldek), Sürü Renáta (független), Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), Borbély József (Tempo Párt), Molnár Tibor (független). Utóbbi a Fidesz támogatásával.

A most országgyűlési mandátumot szerző Kálló Gergely karrierje a Magyar Igazság és Élet Pártjában (MIÉP) indult, 2006-ban képviselőjelöltként indult az I. kerületben. Két év múlva aztán belépett a Jobbikba, és a XI. kerületben politizált. Volt választókerületi elnök, 2014-ben pedig képviselőjelöltként tűnt fel az önkormányzati választáson, sikertelenül. Egy ideig a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöki pozícióját is betöltötte, az elmúlt években azonban inkább a háttérben dolgozott, főként az országgyűlésben.

Négy éve Pintér Tamás közvetlen munkatársa, előbb parlamenti asszisztense, majd 2018-ban és 2019-ben kampányfőnöke volt, Pintér megválasztása óta pedig a polgármester kabinetfőnöke.

index.hu

Megosztás

Related posts