Hihetetlen: A Brexit miatt egy 101 éves férfinak a szüleivel kellett volna igazolnia személyes adatait

Megosztás

Nagy-Britannia, hosszú évek bizonytalankodása után nemrég kilépett az Európai Unióból. Ez időnként abszurd helyzetekhez vezet, ahogy ez egy 101 éves londoni emberrel is megesett a napokban. Minő meglepetés, az úr nem tudott eleget tenni a hatóságok kérésének.

Nagy-Britannia kilépett az Európai Unióból, így az országban élő uniós állampolgároknak új jogi státuszt kell igényelniük 2021 júliusáig, hogy maradhassanak a szigetországban. Erre kötelezték a 65 éve Londonban élő, jelenleg a 101. életévében járó Giovanni Palmierót is, akit a belügyminisztérium felszólított, hogy a szüleivel igazolja a születési dátumát.

Nos, ezt a 101 éves Palmiero nem tudta teljesíteni, mivel a szülei már régen elhunytak.

A Guardian cikke szerint egy rossz adatrögzítés okozta a kalamajkát. Palmieronak egy barátja segített az online ügyintézésben, amikor a férfi bejelentette, hogy a brexit ellenére is maradna Nagy-Britanniában. A virtuális formanyomtatványon azonban csak a születési évszám utolsó két számjegyét lehetett beírni, hasonlóan ahhoz, ahogy a bankkártyák lejárati dátumát jelzik.

Palmiero be is írta a dátum utolsó két számjegyét, ami 19. A rendszer pedig azt hitte, hogy 2019-es születési évet adott meg. Egy első születésnapját váró gyereknél pedig nyilván indokolt, hogy a szülők is kellenek az azonosításhoz.

VÉGÜL PALMIERONAK ÓRÁKON ÁT KELLETT TELEFONÁLNIA A BELÜGYMINISZTÉRIUM ILLETÉKESEIVEL, HOGY TISZTÁZZA, HOGY NEM 1 ÉVES, HANEM 101.

Sikerrel járt, a tárca később levélben kért tőle elnézést.

Index.hu

Megosztás

Related posts