Feljelentést tettek, mert az állam megvette Mészároséktól az “erőmű-roncsot”

Megosztás

A veszteségesen működő Mátrai Erőmű államosítása kapcsán különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt tett feljelentést Szél Bernadett.

A független parlamenti képviselőnő szombati közleménye szerint “a kormány egy pénzügyileg kivéreztetett, veszteséges, azonnali tőkepótlásra szorult, jelentős környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt erőmű-roncsot vett meg Mészároséktól ismeretlen áron. A rendelkezésre álló információk szerint a vásárlás mellett hangoztatott kormányzati érvek egyike sem reális.”

Szerinte az állami felvásárlás nem szolgálja az ellátásbiztonságot, mivel az erőmű már tavaly is messze a teljes kapacitásától, annak mindössze 57 százalékán üzemelt, mióta a környezetvédelmi előírások veszteségessé tették a rengeteg üvegházhatású gáz kibocsátásával járó szénerőműveket.

A képviselő szerint a kormányzati elképzelések a munkahelyek védelmét sem garantálják, mert a vállalat már az idén is jelentős leépítésekre kényszerül, függetlenül attól, hogy ki a tulajdonos. A közleményében azt írja, hogy egy felelős kormány a dolgozók átképzésébe fektetne energiát – írta az Index.

Megosztás

Related posts