Toroczkaiék újabb erődemonstrációra készülnek a Kocsonyafesztivál ideje alatt

Megosztás

Február 16-án délután „demonstrációt tart a rendért” a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom Miskolcon a kormányhivatal előtt. Toroczkai László pártelnök bejelentette, hogy a rendezvény után autókonvojjal mennek a közelben található Sályra. Nemrég hasonló akciót hajtottak végre, bár kérdéses hogy pontosan mit is értek el vele.

Viszont pont ekkor tartják Miskolcon a Kocsonyafesztivált is. A vasárnapi demonstráció épp a fesztivál utolsó napjára esik, ahol kültéri rendezvények lesznek.

Horváth Ferenc Papp Anikóval együtt levelet írt a miskolci polgármesternek, Veres Pálnak. Felhívták arra a figyelmet, hogy a Kocsonyafesztivál utolsó napja érdektelenségbe fulladhat. Emlékeztettek arra, hogy a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény alapján a hatóság megtilthatja egy gyűlés megtartását, ha az mások jogainak és szabadságának szükségtelen mértékű és aránytalan sérelmével jár. Úgy látják, hogy a Kocsonyafesztivál résztvevőinek az érdeke is sérülhet az erődemonstráció miatt, ezért arra kérték a polgármestert, hogy ha magának érzi álláspontjukat, juttassa el a hatóságokhoz levelüket.

168ora.hu

Megosztás

Related posts