Nemzeti konzultáció jön: ezúttal a gyöngyöspatai roma helyzetről és börtönbizniszről kérdezik az országot

Megosztás

A kormány, a Fidesz és Orbán Viktor nem hagyja kihülni a gyűlölet tüzét és az ellenségkép-keresés egy újabb hullámára készül felülni. Legalább is erre vall, hogy újyabb nemzeti konzultáció indul a “magyar embereket” érdeklő kérdésekről.

Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz balatonfüredi kihelyezett frakcióülésén szerdán, mert „egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál”, értesült a Magyar Nemzet.

A kormányfő megtartotta szokásos zártkörű beszédét a Fidesz-KDNP frakció képviselőinek, Orbán Viktor a többi között a kabinet és a frakció előtt álló feladatokról tájékoztatta a képviselőket.

Az értékelésen túl azonban ez alkalommal is tartogattak újdonságot a miniszterelnök szavai: a portál információi szerint ismét nemzeti konzultációt indít a kormány.

Orbán Viktor véleménye szerint a kabinet az elmúlt tíz évben sok jelentős kérdésben kikérte a magyar emberek véleményét, és „közös döntéseik igazolták a nemzeti egyetértés erejét”.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy most fő témaként a kormányfő azt a problémát fogalmazta meg, hogy

egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál.

Erről a magyar embereket is meg kell kérdezni, hangoztatta.

A miniszterelnök tájékoztatása szerint a nemzeti konzultáció keretein belül ez alkalommal több témában is kikérik majd az állampolgárok véleményét.

A kormány tudni szeretné, miként vélekednek a magyarok „az iparággá vált börtönbizniszről”, a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról, a Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről.

Orbán Viktor közlése szerint a konkrétumokról Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatja majd a nyilvánosságot a csütörtöki kormányinfón.

Korábban a B24 is írt arról, a kormánynak miért van szüksége a fenti kérdések boncolgatására.

Megosztás

Related posts