Áramlopással vádolják Kozsót, de ő tagad

Megosztás

Elkezdődött Kocsor Zsolt pere, akit nagyobb értékre elkövetett lopással és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítással vádolnak. A Kozsó művésznéven futó zenész 1990-es években volt ismert, nemrég pedig a Fidesz szimpatizánsaként bukkant fel.

Kozsót annak idején az üzletvezetője jelentette fel, mert szerinte durva visszaélések voltak az teázójában: visszafelé pörgött a villanyóra, és akkor is volt áram, amikor teljesen lekapcsolták azt.

A vádirat szerint Kozsó egy eddig ismeretlen személyt rábírt arra, hogy a hitelesített villanyóra plombáját eltávolítsa, és annak a számlálóját visszatekerje, majd hamis zárópecsétet szereljen rá vissza. K. Zs. a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasáskor a szolgáltató munkatársainak nem biztosította a személyes ellenőrzést, és 2013 áprilisa és 2016 áprilisa között az áramlopással a szolgáltatónak 1,75 millió forint kárt okozott.

A kerületi ügyészség 1 év 4 hónap 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a zenészre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a tettét, és lemond a tárgyalásról. Kozsó ebbe nem ment bele, és tagadta a bűnösségét. Ezután Kozsó lemondott a tárgyaláson való részvétel jogáról, majd írásban nyújtotta be a vallomását, amit a védelem indítványára az eljáró bíró az április 3-i tárgyaláson ismertet majd – írta a 444.hu.

Megosztás

Related posts