Barátságos futballmérkőzésen estek egymásnak a magyar és a horvát szurkolók

Megosztás

Egymásnak estek a magyar és a horvát szurkolók szombaton a PMFC–HNK Cibalia felkészülési meccsen A Hools.net Twitter-oldalára több fotó is felkerült az összecsapásról. A fotók tanúsága szerint a két fél mindent bevetett, ami a keze ügyébe akadt: a pálya melletti építkezés deszkáival, illetve betonvasaival estek egymásnak.

Fight between Cibalia and Pecs during friendly match 08/02/2020

Kép megtekintése a Twitteren

7322:03 – 2020. febr. 8.Twitter Ads-információk és Adatvédelem16 ember beszél erről

Hools@Hoolsnet

Fans of Hungary’s Pecsi MFC and Croatia’s Cibalia clashed on the pitch during a friendly match on Saturday.

More: https://hools.net/?p=6475 

Kép megtekintése a Twitteren
Kép megtekintése a Twitteren
Kép megtekintése a Twitteren

A police.hu szerint a Pécsi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság és rendbontás miatt indított büntetőeljárást, a meccsen negyvenegy horvát és három magyar szurkolót vettek őrizetbe. A focimeccset a PMFC nyerte 3-1-re.

A PMFC közleményben reagált a balhéra: a klub szerint sajnálatos és egyúttal elítélendő rendbontás történt a magyar és a horvát szurkolók szervezett csoportjai között. Az események pont egy olyan barátságos előkészületi találkozó közben zajlottak le, amelyen békés, futballszerető felnőttek és gyerekek is részt vettek nézőként.

Úgy vélik, hogy az erőszak nem lehet része a PMFC életének, így elhatárolódnak minden olyan nem futballpályára való cselekedettől és elkövetőtől, ami és aki félelmet és megbotránkozást kelthet másokban. Az ügyben a klub vizsgálatot indított.

Forrás: hvg.hu

Megosztás

Related posts