Ezer dolgozó veszíti el a munkahelyét a megyénkben bezáró üzem miatt

Megosztás

A piaci kereslet csökkenésével magyarázza a bezárást az Ózdon található ABB gyára, ahol elsősorban elektromos kismegszakítókat, áram-védőkapcsolókat és túláramvédelmi megszakítókat gyárt. Körülbelül 1000 munkahelyet érint a lépés.

A gyár termelési volumene folyamatosan csökken, és hamarosan elér egy olyan szintet, ahol már nem lehet gazdaságosan folytatni a gyártást. A megmaradó néhány gyártósort az ABB más, régióbeli üzemeibe telepíti át, ahol megfelelő termelési kapacitás áll rendelkezésre.

A tájékoztatás szerint az ózdi üzem működése 2020 végén végleg leáll. A döntés nem befolyásolja az ABB egyéb magyarországi befektetéseit.

Az ABB a gyárbezárással érintett dolgozóknak támogatást kíván nyújtani, ami meghaladja a Munka törvénykönyve által előírt szolgáltatásokat, és remélhetőleg enyhíteni fogja a döntés társadalmi hatásait. A cég közölte, hogy szorosan együttműködik majd a munkaügyi hivatallal, hogy segítse a dolgozók elhelyezkedését az ABB valamelyik másik magyarországi telephelyén vagy a térség más vállalatainál, illetve hogy támogassa a szakmai átképzéseket, vagy akár a saját vállalkozások indítását – írta a 444.hu.

Megosztás

Related posts