Kiszakadt egy darab az útból, hét autó megrongálódott

Megosztás

Az M30-as autóút Sajó fölött áthaladó szakaszán egy jókora darab levált az aszfaltból, ami jelentős anyagi kárt okozott az arra járók autóiban.

A kialakult gödörbe többen is belehajtottak, és sorra álltak félre a hídon. Megsérült az autók eleje, alja, kipufogója, kereke. Két autó ütközött is, amikor a külső sávban haladó még épp észrevette az úthibát, s belement a belső sávban haladó autóba.

Az M30-as autópálya kérdéses szakaszán a Sajó feletti hídon a dilatációs szerkezet mellett alakult ki hiba. Amint erről tudomást szereztek, emődi mérnökségük szakemberei haladéktalanul ideiglenes javítási munkákat végeztek, majd szerdán meleg aszfalt felhasználásával újabb beavatkozást folytattak, hogy a biztonságos közlekedés feltételei adottak legyenek ezen a szakaszon is. Az előírásoknak megfelelően a gyorsforgalmi utakon naponta kétszer végeznek útellenőrzést.

A jogszabályi előírások szerint kátyúkár-bejelentést az adott út kezelőjénél tehetnek a közlekedők. A Magyar Közút Nzrt. kezelésébe tartozó utakra vonatkozóan a https://internet.kozut.hu/ugyfelszolgalat/karigeny-bejelentes/ címen jelenthetik be kárukat az autósok.

Megosztás

Related posts