Kamionok borultak fel, háztartások ezrei maradtak áram nélkül a szélvihar miatt

Megosztás

Erős széllökésekkel érkezett Közép-Európába a hidegfront. Megyénkbe ma estére érhet ide a szélvihar, ami a környékünkön már jelentős károkat okozott.

A szlovákiai Pozsonyban 118 km/órás széllökéseket mértek, az orkán erejű szél pedig felborított két kamiont. A Kikötői hídon délelőtt borult fel egy kamion az erős szél miatt, és üzemanyag szivárgott az útra. De felborult egy kamion a Senicai járásban is. A balesetekben senki nem sérült meg. Több helyen kidőlt fák akadályozzák a közlekedést, de gond van a vasúti közlekedéssel is.

Ausztriában Több mint tízezer háztartás maradt áram nélkül. A néhol 150 km/órás sebességgel érkező Petra nevű ciklon az egész országban fennakadásokat okozott. A vihar fákat csavart ki, és megrongált több áramvezetéket, háztetőt és autót is. Egyelőre sérültekről nincs hír. A szél mellett több tartományban is heves esőzések vannak: Felső-Ausztria sok települését elöntötte a víz, Tirolban a földcsuszamlások pedig helyenként érintették az országutakat is – írta az Index.

Megosztás

Related posts