Sokszorosára drágultak az orvosi maszkok

Megosztás

A koronavírus folyamatos terjedése miatt egyre nő az igény az orvosi maszkokra. Magyarország utcáin még csak elvétve látni ezt viselő embereket, de a webshopok visszajelzései alapján sokan már bevásároltak belőlük.

Jól jelzi az igényeket az alábbi áruház helyzete, ahol már a nyitóoldalon piros nagybetűkkel szedett mondatból kiolvasható:

Ez a bolt az utóbbi napokban 25 forintról 100 forintra emelte a termék darabonkénti árát. A 444.hu megkérdezte, mi ennek az oka, amire azt a választ kapták, a beszállítói árak emelése miatt növelték az eladási árat.

Kínában egyébként olyan sokan vásárolták fel, majd verték fel az orvosi maszkok és védőruhák árait, hogy a kormány már jelezte: „nagyon szigorúan” fel fognak lépni velük szemben.

A megnövekedett kereslet kiszolgálására egyébként bevetették az elítélteket is; az MTI híre szerint soron kívül megkezdték az egészségügyi maszkok gyártását a büntetés-végrehajtási intézetekben, a tervek szerint napi 20 ezer maszk készül majd.

A fenti képen látható maszkok ráadásul elenyésző védelmet nyújtanak a járvány ellen, az emberek jobban járnak, ha inkább gyakrabban mosnak kezet.

Megosztás

Related posts