A fideszes képviselők az országos kormánylapoknál árulkodnak Miskolc új vezetésének intézkedéseire

Megosztás

Hollósy András, a Fidesz-KDNP listás képviselője ismét hallatta a hangját: a Magyar Nemzet szerkesztőségének panaszkodott arról, hogy a “Miskolcon a balliberális többségű közgyűlés ott spórol, ahol nem kellene.”

A megszólalás apropója az volt, hogy az egykor szebb napokat látott újság összegyűjtötte, milyen “rémtetteket” hajtanak végre azoknak a városoknak a vezetői, amelyek éléről leváltották a kormánypárt képviselőit. Az összeállításban megszólalt Érd, Szombathely és Miskolc jelenlegi ellenzéke, hogy felsorolják azokat az intézkedéseket, amelyek szerintük nyilvánvalóan hibásak.

A borsodi megyeszékhelyről az a Hollósy András beszélt, aki október elején hiába lett a Nemzeti Parkolóhelyfestési Verseny győztese, kikapott a választókörzetében dr. Simon Gábortól, és csak listán jutott a közgyőlésbe. Ott egyébként első ténykedése az volt, hogy lemondásra szólította fel dr. Mokrai Mihály korábbi alpolgármestert és jelenlegi képviselőt, mert állítólag ő szervezett egy kézilabdamérkőzésen egy demonstrációt a választásokon jelöltként induló, de árulóvá vált Csontos Róbert erkölcstelensége ellen. (A pár perces akció alatti bekiabálásokat égbekiáltó bűnként lefestő kereszténydemokrata politikus arról nem beszélt, hogy a DVTK szpíkereként mit tesz a stadionban, több ezer felnőtt és gyermek, valamint a tv nyilvánossága előtt hétről-hétre elhangzó legdurvább káromkodások másfél órás sorozatai ellen.)

Hollósy András képviselő rendet tenne, de ez sem a városházán, sem a DVTK stadionjában nem sikerül neki

A cikk szerint Miskolcon a legnagyobb probléma ma az, hogy márciustól takarékossági okokból megszűnik a lovas rendészet, “amely a magasabb bűnözési rátájú külterületi városrészekben komoly elrettentő erővel bír a bűnelkövetésre hajlamos személyek körében”. Hozzátette azt is, “a kormánypárti frakció tagjai úgy gondolják, hogy meglenne a pénz a lovas rendészet további fenntartására, ha nem emelték volna meg a Miskolc Holding Zrt. felügyelőbizottság tagjainak a tiszteletdíját és nem létesítettek volna több kiemelt státust az önkormányzatnál”.

Hollósy csak két dologról felejtette el tájékoztatni a lakájmédia újságíróit: a rendészet által igénybe vett lovakat olyan drágán bérelte a MIÖR, hogy az a továbbiakban fenntarthatatlan lett volna, illetve a kiemelkedő elrettentő erő sem volt tetten érhető. A jövőben az állatok helyett egyébként modern, és kis költségvetésből üzemeltethető terepjárók állnak szolgálatba.

A lovas mezőőri szolgálatot még Kriza Ákos idejében tartották jó ötletnek Miskolcon

A Fidesz és a KDNP önkormányzati képviselői egyébként amiatt is fel vannak háborodva, hogy nem kaptak tájékoztatást a szociális tüzelőanyag osztásáról. Alakszai Zoltán helyi Fidesz-frakcióvezető közölte: helyben azt tapasztalják, hogy éppen azokban a körzetekben kaptak a rászorulók kevesebb tűzifát, ahol kormánypárti képviselőt választottak meg.

A városvezetés természetesen visszautasította a vesztes polgármesterjelölt, korábbi jegyző vádjait, és arról beszélt, hogy a tűzifa kiosztási rendszerének átszervezése csupán azt szolgálta, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben mostantól ne a hatalmon lévő városvezetők barátaihoz, ismerőseihez, szavazóihoz jusson csak el a tüzelő, hanem a tényleges rászorulókhoz. A jogosultság elbírálását és az elosztást így mostantól a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) szakemberei végzik, akiknek természetesen továbbra is jelezhetik a képviselők.

Megosztás

Related posts