Végre esélyesnek számít a DVTK, februárban hat bajnokit játszik az NB1-es futballcsapat

Megosztás

Legutóbb a háború előtt fordult elő, hogy már január végén elkezdődött a “tavaszi” szezon a magyar labdarúgóbajnokságban, de az sem mindennapi, hogy egy csapat februárban hat meccset játszik a “mennyeiben”. Ráadásként arról sem szabad elfeledkezni, hogy a csillagok mai állása szerint a DVTK ma esélyesként lép pályára Miskolcon.

Az MLSZ döntése miatt kellett ennyire korán kezdeni a 2019-2020-as bajnokság tavaszi fordulóit Magyarországon, mondván korán fel kell pörgetni a hazai futballistákat, hiszen sorsdöntő meccsek várnak rájuk márciusban. Ha nem kerülnek formába (?), megtörténhet, hogy kimaradnak abból az Európa-bajnokságból, amelyiknek a tiszteletére hatalmas, 190 milliárd forintos stadiont emeltek Budapesten…

A Diósgyőrnek mindenesetre jót tett a téli szünet, decemberben és januárban soha nem látott erősítési-átigazolási hullám csapott át a vasgyáriak feje felett, és úgy tűnik, korábban is ébredtünk, mint a többiek, hiszen az első fordulóban a Zalaegerszeget idegenben 3-1 arányban sikerült legyőznünk.

Rossz nyelvek szerint idén még az is előfordulhat a DVTK-val, hogy nem az utolsó fordulóban dől el, bentmarad-e az alakulat az első osztályban…

A február mindenesetre sorsdöntő lesz a piros-fehérek számára, többek között a mai mérkőzés miatt, ahol elvileg egyértelmű esélyesként fogadjuk a tabella végén kullogó, újonc Kaposvárt. (Attól az apróságtól most tekintsünk el, hogy ősszel simán, 2-0 arányban megvertek bennünket odahaza.)

A csapatokra nehezedő terhelés sem mindennapi: a sorsolás és a szökőév miatt mind az öt szombaton játszik a Diósgyőr az év második hónapjában, ráadásként az erőltetett menetbe a jövő héten még egy Felcsúti kirándulást is belepasszíroztak a vasgyáriaknak.

Sorrendben tehát ezek az ellenfelek várnak a DVTK-ra ebben a hónapban: Kaposvár, DVSC, Paks (itthon), Puskás, Kisvárda, HOnvéd (idegenben).

Megosztás

Related posts