Babosék újra nyertek Ausztráliában

Megosztás

Babos Tímea és Kristina Mladenovic 2018 után újra diadalmaskodott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután legyőzte Hszie Szu-vej és Barbora Strycová párosát.

A vegyes páros találkozók okozta csúszás miatt a tervezettnél körülbelül egy órával később kezdődött Babos Tímeáék döntője Melbourne-ben. A nagy meleg miatt a szervezők úgy döntöttek, fedett pályán játsszák le az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosának fináléját.

Babosék remekül kezdtek – elsősorban Mladenovic kiegyensúlyozott, magabiztos teljesítménye alapozta meg az előnyt, ám a magyar teniszező is hamar felvette a mérkőzés ritmusát. A francia hölgy kíméletlen, szinte visszaadhatatlan ütésekkel jelentkezett a vonalról, ezekkel sokszor nem tudott mit kezdeni a tajvani, cseh páros, míg Babos több kiváló szervával nehezítette az ellenfél dolgát, és a hálónál is sokszor választott jó megoldást. Az újabb diadal egy pillanatra sem forgott veszélyben.

A magyar és a francia teniszező ezzel a 2018-as siker és a 2019-es döntőbeli vereség után másodszor nyert az Australian Openen – a 2019-es Roland Garroson aratott diadallal ez már a páros harmadik Grand Slam-győzelme.

Babosék az egész torna során egyetlen szettet sem veszítettek el – írta a nemzetisport.hu.

Megosztás

Related posts