Lesz még időközi választás Borsodban, igaz valahol csak egyetlen jelöltre lehet szavazni

Megosztás

Vasárnap két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen is időközi önkormányzati választás lesz, Hejőszalontán és Hidvégardón is polgármestert választanak.

Hejőszalontán azért kell időközi választást tartani, mert a tavaly októberi önkormányzati voksoláson szavazategyenlőség alakult ki Anderkó József korábbi független polgármester, valamint egyik kihívója, Szabó Gergely között. Most mindketten újra indulnak, rajtuk kívül Nótár Tibor pályázik a polgármesteri tisztségre. Mindhárman függetlenként indulnak és ők voltak a tavaly őszi önkormányzati választás polgármesterjelöltjei is. A névjegyzékben 590-en vannak.

Hidvégardón szintén szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett két jelölt között, ám 

a polgármesteri posztért vasárnap most egyetlen jelölt indul, a független Tirpák László, mert a másik jelölt, Matusz János Tamás visszalépett. A települést ugyanakkor 2010 óta ő vezette. Tavaly mindketten 117-117 voksot kaptak. 

A település honlapjáról pedig kiderül, a választásig teljes jogkörrel ügyvivő polgármesterként a korábbi polgármester látja el a településvezetői teendőket. A választási névjegyzékben 468 hidvégardói lakos szerepel.

168ora.hu

Megosztás

Related posts