Tokaji borokat semmisít meg ez az állami borászat

Megosztás

Az állami tulajdonú Grand Tokaj szegi pincéjében hungarikumnak számító Tokaji borokat öntenek ki a palackokból, majd semmisítenek meg – derült ki egy nyilvánosságra hozott videófelvételből.

Az Alfahír hozta nyilvánosságra, hogy jól szervezetten, nagy üzemben tüntetik el a 2013. előtti borokat. Érdekes, hogy pont ettől az évtől lépett a borászat a “megújulás útjára”, ekkor nevezték át Tokaji Kereskedőházról Grand Tokajra. Az állami tulajdonú cég amúgy a legjelentősebb magyar borászat, amelyre szokás úgyis hivatkozni, mint a nemzeti borászati tradíció őrzője, és nem mellesleg az UNESCO Világörökség része címet viselő, történelmi Tokaj-hegyaljai borvidéken működik.

Kérdéses, hogy mi állhat a tevékenység mögött, de az szinte biztos, hogy bizonyos gazdasági érdekek a motiváló erők. Nem szabad elfelejteni, hogy Tokaj térségét szépen belakták a kormányközeli erők: Mészáros Lőrinccé a térség legjobb szállodája (a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa), és a Henye pezsgőt előállító pincészet is. De Tokaj-Hegyalján megfordult Tombor András (Habony Árpád hitelezője) és Márton Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója is – írta az Alfahír.

Megosztás

Related posts