A miskolci Hell bírósággal hallgattatja el a Forbes Magyarországot

Megosztás

Beperelte a Hell Energy a Forbes magyarországi kiadóját, hogy a lap ne hozhassa nyilvánosságra a leggazdagabb magyarokat bemutató listában a cégtulajdonosok személyes adatait.

A Fővárosi Törvényszéken ideiglenes intézkedést kezdeményeztek, a bírósági döntés alapján a Forbes magazin januári számát, benne az 50 leggazdagabb magyar listájával, a kiadónak vissza kell hívnia, amit a mai napon kezdeményezett a lapterjesztést végző Lapkernél. A szerkesztőségnek a Forbes.hu-n megjelenő listán is törölnie kellett a Hell Energy tulajdonosának a nevét.

A lap attól tart, hogy a pereskedés következtében ellehetetlenítik az üzleti újságírást Magyarországon, ugyanis “a bíróság mostani érvelése szerint minden cikknél, minden üzleti vezető neve leírása (akár nevének tárolása) előtt engedélyt kellene kérni a személyes adatok kezelésére” – nyilatkozta Galambos Márton főszerkesztő.

A GDPR szabályok ilyen szélsőséges értelmezése sérti a sajtószabadságot és lehetetlenné teszi, hogy az üzleti világról tájékozódjanak az emberek, viszont lehetővé teszi, hogy az üzleti vezetők, vállalkozók csak számukra kedves, őket jó színben feltüntető cikkekhez járuljanak hozzáírta a Forbes.

Megosztás

Related posts