A Jobbik visszahívja a Duna-parti cipőkbe beleköpő politikusát

Megosztás

Felszólította a Jobbik a korábban a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza megyei közgyűlési mandátumát – mondta a Magyar Hangnak Jakab Péter, a párt új elnöke. A politikus a döntést az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is megerősítette.

Jakab szerint a párt leköszönő elnöksége eddig megadta Kulcsár Gergelynek a lehetőséget, hogy megyei képviselőként részt vegyen az aktív politikai életben, az „általa vezetett elnökség azonban ezt nem tolerálja”. Ezért már első ülésükön döntöttek arról, hogy mandátuma visszaadására szólítják fel Kulcsárt, aki jelenleg a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés tagja.

A politikus a Jobbik, a Momentum és az LMP közös képviselőjelöltjeként indult volna a tavalyi önkormányzati választáson, de a felháborodás hatására visszalépett. Jakab egyfajta szimbolikus lépésnek nevezve a mostani döntést, amely „világossá teszi a múlt és a jövő közötti egyértelmű határvonalat”.

Arra a kérdésre, hogy vajon Kulcsár Gergely komolyan veszi-e ezt a felszólítást, Jakab Péter az ATV műsorában úgy fogalmazott, hogy ez már a Jobbikról szól.

Kulcsár Gergely 2010 és 2018 között a Jobbik országgyűlési képviselője volt. 2015-ben került elő róla egy fotó, amelynek tanúsága szerint néhány évvel korábban beleköpött a budapesti rakparton lévő, a holokauszt áldozatainak emléket állító cipőkbe. Később a 444.hu nyilvánosságra hozott egy szintén évekkel korábbi levelet is, amelyben a politikus Gergely amiatt aggódik, hogy az Országgyűlésben meg kell emlékezniük a holokausztról.

Megosztás

Related posts