Hamis vagyonnyilatkozata miatt rúgták ki a minisztert

Megosztás

Persze az eset nem Magyarországon, hanem a szomszédos Horvátországban történt, ahol Andrej Plenkovic kormányfő felmentette tisztségéből Milan Kujundzic egészségügyi minisztert, miután a sajtó az elmúlt napokban arról írt, hogya miniszter hamis vagyonnyilatkozatot nyújtott be.

A mostani kormányban Kujundzic a nyolcadik miniszter, aki botrányba keveredett, és emiatt távoznia kell.

A miniszter vagyonnyilatkozatában több ingatlan értéke is tévesen volt feltüntetve, emellett nem magyarázta meg, honnan volt pénze egy új ház megvásárlására Zágrábban. Itthon hasonló miatt Rogán Antalnak egyáltalán nem kellett semmivel elszámolnia.

A miniszter sajtótájékoztatón elismerte, hogy tévesen töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, de azt állította, nem szándékosan. Az ellene zajló sajtókampányt „érdekcsoportok szervezett támadásának” minősítette. Ezért, mint mondta, úgy döntött, hogy nem mond le a tárca éléről, hanem a kormányfőre bízza a sorsát.

Plenkovic a döntését szakmai okokkal indokolta, mondván: a kínai koronavírus okozta járványra való felkészülés helyett a tárcavezető más ügyekkel foglalkozott.

A horvát egészségügyi ellátórendszer alulfinanszírozott és drasztikusan túlterhelt, emellett egyre több orvos és szakdolgozó hagyja el az országot. Ellenzéki képviselők már korábban is követelték a miniszter lemondását, felróva neki, hogy rosszul végzi a munkáját, ami miatt csak tovább romlik a helyzet – írta a 444.hu.

Megosztás

Related posts