Diósgyőri vár: vizesárok lesz, víz nem, de a környezeti rekonstrukciós költségekbe esetleg beleférhet a fürdő újranyitása

Megosztás

A Diósgyőri vár rekonstrukciójának újabb ütemével kapcsolatban márciusban köthetnek szerződést a kivitelezővel – adta hírül a városi televízió híradója. A belső és külső várra 12,7, a környezetre még 4,7 milliárd forintot költenek majd.

A tervek szerint 2021. decemberére, azaz másfél év alatt minden elkészülhet, egyedül a várárok nem fog úgy kinézni, mint a terveken, ugyanis nem töltik fel vízzel. A hatósággal egyeztetve ugyanis arra a következtetésre jutott a település vezetése, hogy az erre a célra kiszemelt Szent György forrást nem lenne tanácsos kivonni a város ivővízbázisai közül, egy másik hozadéka pedig az lehetne az üres várároknak, hogy a különböző rendezvények alkalmával sokkal többen elférnének az épület körül.

Ha minden az elképzelések szerint alakul, a rekonstrukció elkészültével újabb évi 30 ezer látogatót vonzana a Diósgyőri vár a mostani 120 ezer vendégen felül.

A tévé riportjában ugyan nem szerepelt, de a Borsod24 információi szerint szóba került, hogy a várfürdő újranyitására is sor kerülhet, amennyiben a palota környezetének rekonstrukciójára fordított költségekbe belefér az újjáépítés.

Megosztás

Related posts