Koridiszkósból jégkorongos lett a miskolci lány

Megosztás

Nehéz elképzelni, hogy az ártatlan mosolyú Lipusz Emma a DVTK Jegesmedvék csatára, pedig pontosan ez a helyzet. A miskolci lány egyáltalán nem bánja, hogy kedvenc sportja az átlagosnál keményebb. Elmesélte a minapnak, hogyan lett belőle jégkorongjátékos.

Emma mindig is szeretett korcsolyázni, rendszeresen eljárt a koridiszkókra. Egy ilyen alkalommal pillantott meg egy plakátot, amin játékosokat kerestek a női jégkorongcsapathoz. Csupán 13 éves volt ekkor, de az első meglátogatott edzés óta nem tud szabadulni a játék varázsától.

A lány klasszikus csatárerényeket csillogtat az U-25-ös korosztályban szereplő DVTK Jegesmedvéknél. Elmondása szerint egyáltalán nem fél belemenni a szituációkba, és előszeretettel használja ki magas termetét, erős testalkatát. Nevetve hangsúlyozta ki, hogy a lányok bizony vadak, de a bírók náluk nem engedik, hogy annyira elfajuljanak a konfliktusok, mint a férfiaknál.

A bajnokság jelenleg a középszakaszban jár, a miskolciak az alsóházban, nagyjából hasonló erősségű csapatok ellen játszanak.

A csinos jégkorongos lányról itt olvashatnak bővebben.

Megosztás

Related posts