2,6 milliós jutalom járt Rogán embereinek, közben a mentősökhöz 37 ezer forintot vágtak

Megosztás

A messze legtöbb pénzt, fejenként 2,6 millió forintot Rogán Antal 3 munkatársa kapta a Miniszterelnöki Kabinetirodánál.

Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár, akinek a legszakmaibb húzása talán az volt, amikor az EU szabályait tudatosan megszedve élő twitter-közvetítést adott Magyarország hetes cikkely szerinti meghallgatásának zárt üléséről. Nagy János programirodát vezető államtitkár, aki bizonyos értelemben az egyik legnagyobb hatalmú kormánytag, hiszen ő osztja be Orbán Viktor idejét, akihez rajta keresztül lehet bejutni, valamint Dömötör Csaba miniszterhelyettes.

A 2,6 millió úgy jött ki nekik, hogy kaptak egyrészt egyhavi fizetést “motivációs elismerés” címén és még egyet jutalom címén.

Rogán, a legtöbb minisztertársához hasonlóan saját magának nem adott pluszpénzt. Nem úgy, mint Kásler Miklós. Az EMMI-ben ugyanis ő ugyanúgy megkapta egy egymilliós jutalmat, mint az állatitkárai. (Ebből 350 ezret Széchenyi Pihenőkártyára, míg 650-et bankszámlára utaltak.)

A Miniszterelnöki Kormányirodán Fónagy János és Juhász edit kapott 2-2 milliós jutalmat.

Az Igazságügyi Minisztériumban a négy államtitkárból hárman kaptak 1 millió 944 ezres jutalmat, ami a miniszter egyhavi illetményének felel meg. A Pénzügyminisztériumban viszont csak egy államtitkár, Banai Péter Benő kapott pénzt, szintén ennyit.

Az innovációs miniszter fejenként 1,3 millióval kínálta meg az államtitkárait, akiknek kollégái az Agrárminisztériumban 1,15 milliót vihettek haza, ebből 300 ezret SZÉP-kártyán.

A Blikk három minisztériumban nem találta nyomát jutalmazásnak, ezek

  • a Miniszterelnöki Kabineiroda
  • a Belügy
  • és a Külügy

Amíg a rendvédelmi dolgozók fejenként bruttó félmilliós év végi jutalmat kaptak, szemben a mentősök 37 ezer forintjával.

444.hu

Megosztás

Related posts