Ma eldől Győrben, fideszes vagy ellenzéki váltja a botrányhős Borkait

Megosztás

Vasárnap új polgármestert választ Győr lakossága, miután Borkai Zsolt polgármester belebukott egy jachton készült szexvideóba és a korrupciós vádakba. Október óta az ország hat legnépesebb településéből csak kettőben van hatalmon a Fidesz, és ha rosszul alakul számukra ez az időközi választás, egyedül Debrecen maradna nekik.

Az adriai szexpartiról 2018 őszén szereztek tudomást a Fideszben, de Kubatov Gábor pártigazgató azzal nyugtatta a polgármestert, hogy magánügynek tekintik a dolgot, és az egésznek nem lesz hatása a politikai karrierjére, a kormánypárti média úgyis blokkolni fogja a témát. Ma már tudjuk, hogy Kubatov tévedett, bár Borkait az országos botrány ellenére is újraválasztották októberben. A növekvő prolémák miatt azonban Borkai november elején úgy döntött, a biztos fideszes közgyűlési többség birtokában lemond.

A január végére kitűzött időközi választáson a Fidesz egy kardiológust, Dézsi Csaba Andrást indítja, aki Borkai házon belüli ellenfeleként határozza meg magát. Az ellenzék hosszas keresgélés után az MSZP-s Pollreisz Balázs mellett kötött ki, aki igyekszik elhitetni a győriekkel: Borkai=Fidesz – írta a 444.hu.

Megosztás

Related posts