Mi folyik Győrben? Már az ellenzék megválasztott képviselője is átállt a fideszesekhez

Megosztás

Bárány István, a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és az LMP alkotta ellenzéki összefogás jelöltjeként október 13-án nyert önkormányzati képviselő is Dézsi Csaba Andrást, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét támogatja a vasárnap tartandó időközi győri polgármester-választáson – jelentette be a közgyűlésben függetlenként tevékenykedő képviselő csütörtökön.

Mint ismert, Győrben vasárnap azért tartanak időközi polgármesterválasztást, mert a szexbotrányba és egyéb panamákba keveredett, de ősszel így is megválasztott Borkai Zsolt lemondott a város vezetéséről. A megüresedett székért két komoly és négy esélytelen jelölt száll harcba, de bármi is lesz az eredmény, a Fidesznek megmarad a kialakult többsége a közgyűlésben.

Bárány István sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy számára mindig a város és benne a választókerülete volt és lesz is az első, és Dézsi Csaba Andrást tartja képesnek arra, hogy a megyeszékhelyet vesse.

Volt alpolgármesterként Dézsi Csaba Andrásnak van városvezetői tapasztalata, civilként pedig nemcsak szakmai karriert épített, hanem egy országos szintű győri intézmény létrejöttéért, a Szívcentrumért is sokat tett. Orvos szakmai jó hírneve és tekintélye nem csak orvosi környezetben, hanem a város határain túl is hat – mondta.

Hozzátette, hogy

Dézsi Csaba András személyében egy emberközpontú, a városlakókkal párbeszédet folytató, a város érdekét minden szinten képviselni és érvényesíteni képes városvezetőt nyerhetnek a győriek.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelenleg nem lehetnek ugyanazok az érdekeik az ellenzéki összefogással, mert neki képviselőként azt kell szem előtt tartania, hogy a választókerületében élők mit szeretnének.

Teljes az ellenzéki együttműködés az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, Pollreisz Balázs mögött, érdekes végkifejlet várható Győrben a vasárnapi választás végén

Októberben a város eldöntötte a felállást a közgyűlésben, a 22 fős grémiumba a Fidesz-KDNP-nek 16 jelöltje került be, a gördülékeny munkavégzéshez pedig Dézsi Csaba Andrásra van szükség – jelentette ki Bárány István.

Hozzátette, a legfontosabb döntéseket a közgyűlés hozza meg, a polgármester mozgásterét a közgyűlés által elfogadott szervezeti és működési szabályzat határozza meg. Azt mondta, döntésének hátterében a pártszimpátiától független racionalitás áll.

Bárány István október 13-án egyéni választókörzetben a szavazatok 46 százalékát szerezte meg, amellyel az ellenzéki összefogás egyetlen olyan jelöltje volt, aki győzni tudott egyéni választókörzetben. Jelenleg ötödik ciklusát tölti önkormányzati képviselőként – jelentette az MTI.

Szégyen vagy nem, Borkait a győriek úgy is megválasztották polgármesterne, hogy szinte minden bűnére fény derült ősszel. Igaz később mennie kellett

Megosztás

Related posts