Egymillió alkoholista országa vagyunk – Észak-Kelet-Magyarországon a pálinka a legnépszerűbb

Megosztás

Részletes elemzést közölt az index.hu a hazai alkoholfogyasztási szokásokról, melynek legerősebb kijelentése az, hogy nagyjából egymillió ember tekinthető függőnek Magyarországon.

A felmérés szerint a felnőtt férfiak egyharmada fogyaszt rendszeresen és káros módon szeszt, azaz a veszélyeztetettek száma is hatalmas. A kelet-európai virtushoz már hozzátartoznak a nagy berugásokkal színezett összejövetelek, és az is óriási gond, hogy sokan nem ismerik fel a bajt: ha például valaki 3-4 pohárral minden nap fogyaszt a saját borából, azt nem tartják károsnak, sőt az is előfordul, hogy inkább egészségesnek titulálják. (Az alkohol egyébként kis mennyiségben sem segít a szervezetnek, ez a téveszme már tudományosan bizonyított.)

A cikk beszámolója szerint a bolti forgalom alapján Észak-Kelet-Magyarországon – ahová BAZ megye is tartozik – pálinkafogyasztásban magaslik ki az országos átlagból, míg sorben és egyéb szeszes italokban lemaradó értékeket produkál. A borfogyasztásra meglepő módon nincsenek pontos adatok.

A cikk, melyet az absztinenseknek is érdemes részletesen áttanulmányozni, itt található.

Megosztás

Related posts