Miskolci lány: nyilatkozott a világ legszebbje

Megosztás

Mikó Fanni az első magyar hölgy, akit világversenyen szépségkirálynőnek választottak. Fanni Sajószentpéteren volt gyermek, Miskolcon középiskolás, és már 15-16 évesen belekóstolt a modellszakmába.

Fanni most rendkívül elfoglalt, nemsokára Egyiptomba utazik, ahol zsűritag lesz a Top Model of the World versenyen, de azért szakított rá időt, hogy a Boon.hu-nak interjút adjon.

Magyar lányt még soha nem választottak a világ legszebbjének. Mit jelent önnek, hogy szépségkirálynő lett?

Hatalmas megtiszteltetés és büszkeség, szeretnék méltó lenni a címre. Van bennem azért egy kis feszültség, hogy meg tudjak felelni a verseny utáni minden elvárásnak, nehogy valamit elrontsak. Ugyanakkor óriási boldogság a korona elnyerése, de az is, hogy a verseny helyszínén mindenütt Magyarország színeit tűzték ki.

Nekünk is nagy büszkeség a sikere, hiszen innen indult a karrierje, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

Igen, Sajószentpéteren laktam úgy 17-18 éves koromig. Akkor édesanyámmal és a testvéremmel Miskolcra költöztünk. Általános iskolába Sajószentpéterre jártam, majd Kazincbarcikán folytattam hatosztályos gimnáziumban. Itt zongorázni is tanultam. Amikor a zongoratanárnőm Miskolcra került, követtem őt, és a Fráter György Katolikus Gimnázium diákja lettem. Ott azonban, mivel egyházi iskola, nem nagyon szimpatizáltak azzal, hogy modellkedem, így a Herman Ottó Gimnáziumba mentem át levelező tagozatra. Azért levelezőre, mert sokat dolgoztam külföldön. Miután leérettségiztem, a Budapesti Gazdasági Egyetemen kezdtem el a tanulmányaimat pénzügy-számvitel szakon, de szintén a modellkedés miatt sokat voltam távol, így a tanulást félbe kellett szakítanom. Most szerettem volna folytatni, de mivel szépségkirálynő lettem, rengeteg elfoglaltságom lesz ebben az évben. Nagyok az elvárások, rengeteget kell majd utaznom. A következő Miss Intercontinental versenyt decemberben rendezik Indiában, itt is sok fontos feladatom lesz. Például nekem kell átadnom a koronát az új szépségkirálynőnek.

Az élet iskolájában viszont sokat tanul.

Ez így van. Folyamatosan képzem magam. Kommunikációs tréningeken veszek részt, és angolul tanulok. A koromnál fogva most tudom kihasználni a modellkedés adta lehetőségeket, hiszen 22 éves vagyok, és már csak egypár év, aztán nem lesz helyem ebben a világban.

A teljes interjú tovább olvasható a boon.hu weboldalán…

Megosztás

Related posts