A héten lett volna 50 éves a tragikus sorsú szépségkirálynő

Megosztás

Méltatlanul bánt a szépségipar és a haszonlesők a fiatal lánnyal, aki 17 évesen úgy döntött, véget vet életének.

Január 20-án töltötte volna be ötvenedik életévét Molnár Csilla, a tragikus sorsú szépségkirálynő, aki ártatlan játékból jelentkezett az 1985-ös Magyarország Szépe versenyre. Nem gondolta volna, hogy az ő fejére kerül a korona, majd a Miss Európa szépségversenyen dobogós lesz, ahogy azt sem tudhatta előre, hogy a szépségiparból és belőle hasznot húzni kívánók fenekestül felforgatják, és annyira megkeserítik az életét, hogy kilenc hónappal a megkoronázása után, 17 évesen nem lát más kiutat, halálos adag gyógyszert vesz be.

Molnár Csilla Andrea 1969. január 20-án született Kaposváron. Fonyódon élt, a Balaton-parti városban járt gimnáziumba is. 1985 kora tavaszán jelentkezett az ötven év kihagyás után először megrendezett szépségversenyre, melyet édesapja a kezdetektől ellenzett, míg édesanyja szurkolt neki.

Az 1985. október 5-én, a budapesti Kongresszusi Központban megrendezett döntőben a kétezer jelentkező közül több rosta után végül 25 lány került be: nagyestélyiben, egy-, majd kétrészes fürdőruhában vonultak fel. Molnár Csilla messze a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Magyarország Szépe címet és a koronát.

A lányt és udvarhölgyeit ezt követően sorozatos megaláztatások érték. Egyre nyilvánvalóbb volt, hogy a szépségversenyhez kapcsolódó cégek és emberek jó része csak hasznot akar húzni a lányokból, és az erkölcsi határokat átlépve annyira ki szeretnék használni őket, amennyire csak tudják – ha kell, erőszakos viselkedéssel és fenyegetésekkel is. Egy festőművész például öt képet készített a fiatal szépségről, majd közölte, most már az aktok jönnek. Később kiderült, ajánlatot is tett a lánynak.

Csillát végül azok kergettké a halálba, akik felemelték őt. A lány halálos dózisú gyógyszert vett be, pedig igazából nem is akart meghalni. Tragikus sorsáról a Femina.hu részletesen írt.

Megosztás

Related posts