A Sajóba akart ugrani, de megmentette a főtörzszászlós

Megosztás

Egy kazincbarcikai asszony tett bejelentést nemrég a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

Csák Attila főtörzszászlós volt a vonal másik végén, aki a tevékenységirányítási központ ügyeletese. A kétségbeesett anya elmondta a rendőrség munkatársának, hogy 41 éves lánya a délelőtti órákban elment sétálni, azonban nem érkezett haza, és telefonban közölte vele, hogy végzetes lépésre szánta el magát.

Csák Attila az édesanyától kapott telefonszámon felhívta a nőt, aki közölte, ha rendőrt lát, azonnal beugrik a tóba, aztán megszakította a hívást. A hölgy a Szelesi-tavak környékén járhatott, ahol a rendőrség és a városi rendészet munkatársai is keresték már. Újabb telefonhívással próbálkozott, amelyből kiderült, hogy a Sajó-parton jár. De továbbra is elutasító volt, és ismét megszakította a hívást.

Ekkor a főtörzszászlós engedélyt kért, hogy a saját mobiljáról felhívhassa a bajban lévő nőt.

Az engedélyt megkapta, és szerencsére a hölgy fel is vette a telefont. Ettől a ponttól azonban másfél órán át folyamatosan tartották a kapcsolatot. A rendőr próbált a bizalmába férkőzni és megtudni, miért szánta magát erre a tettre, mire kiderült, hogy sok haláleset volt a családjában az utóbbi időben, ezt nem tudja feldolgozni. Már sokkal együttműködőbb volt, elmondta, hogy nagyon fázik, mert valahol útközben már a kabátját is levette. Esteledett és egyre hidegebb lett az idő. Minél hosszabban beszélgettek, a nő annál inkább hallgatott az ügyeletesre, akinek végül sikerült lebeszélnie a végzetes tettről. Próbáltak közösen támpontot keresni, hogy merre járhat.

Már annyira fázott, hogy nem tudta tartani a készüléket, ezért kis időre letették. Majd újra hívta, ekkor már az hallatszott a hangján, hogy most már haza szeretne menni, csak találják meg – mondta a főtörzszászlós.

Ekkor már tudták, hogy nem lesz öngyilkos, csak az volt a cél, hogy minél előbb megtalálják.

Végül meglátta egy rendőrautó fényét, de akkor már a Sajó múcsonyi oldalán volt. A kutatás sikerrel járt.

A sajókazai kollégák azonnal elindultak érte egy felmelegített autóval, és mentőt is hívtak a helyszínre. Végül a mentők elszállították az átfázott nőt, akinek szerencsére csak hámsérülései voltak.

Karácsony közeledtével sok ember eljátszik az öngyilkosság gondolatával, sajnos előfordulnak hasonló esetek – fogalmazta meg az egyébként szűkszavúságáról ismert Csák Attila, aki végig szóval tartotta az elkeseredett nőt.

Forrás: boon

Megosztás

Related posts