Lemondott a fideszes képviselő, aki egy halálos baleset áldozatáról tett ki fotót a Facebookra

Megosztás

Lemondott minden tisztségéről és a párttagságát is felfüggesztette Turcsány László salgótarjáni fideszes képviselő – írja a 3100.hu. Turcsány pénteken este másodikként ért egy halálos gázolás helyszínére, ahol a baleset áldozatáról készített egy képet a telefonjával, majd posztolta a Facebook-oldalára.

A képviselő a portálnak küldött közleményében azt írta, hogy helytelenül cselekedett, és levonta a morális tanulságokat. Lemondott salgótarjáni közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójának vezetéséről, kilépett a frakcióból, lemondott az egyéni képviselői mandátumáról, és felfüggesztette a párttagságát. A döntésről tájékoztatta a Fidesz helyi vezetőségét.

Turcsány László 2010-től volt tagja a városi közgyűlésnek, a 3-as számú választókörzetből jutott be minden esetben a testületbe. A lemondása miatt majd időközi választást kell kiírni.

Turcsány szombaton az Indexnek még azzal magyarázta a fotó posztolását, hogy sokkos állapotba került, és azért tette ki a fotót, hátha valaki felismeri az áldozatot. “Amint kiértek a mentők és a rendőrök, a fényképet leszedtem. Belátom, hogy hiba volt kitenni, mert ez sokak jó ízlését sérthette” – mondta.

Turcsány azt mondta, bocsánatot kért a gyászoló családtól, és szintén egy Facebook-posztban bejelentette, hogy visszaadja önkormányzati képviselői mandátumát.

Később ugyanakkor ezt a bejegyzést is leszedte, mint az Indexnek elmondta, azért mert mocskolódás kezdődött a poszt alatt. Turcsány azt állította, hogy ő „a segítségnyújtás szándékával állt meg, most mégis ő van meghurcolva”.

A rendőrség tájékoztatása szerint Salgótarjánban pénteken 18 óra körül egy ittas férfi gázolt halálra egy gyalogost, aki a helyszínen meghalt. A 38 éves férfi megállás nélkül hajtott tovább, a rendőrök később elfogták és őrizetbe vették.

hvg.hu

Megosztás

Related posts