2020 a nagy útépítések éve lesz megyénkben

Megosztás

A 26-os és a 37-es főútvonalon is több milliárd forintos fejlesztések indulnak az idei évben.

A 37-es út négysávúsítása Miskolc és Gesztely között közel másfél évtizede kezdődött meg annak érdekében, hogy a szakasz elbírjon a nagyobb forgalommal, valamint biztonságosabbá válljon. Az ígéretek szerint Ez a fejelsztés folytatódik idén, amikor 37 milliárd forintból további 19 kilométeren négysávúsítják az útvonalat Gesztely és Szerencs között.

A forgalomtechnikai megoldások az új szakaszon ugyanazok lesznek, mint a már négysávos úton Miskolc és Gesztely között, azaz minden útkereszteződésben körforgalmakat építenek. A beruházás során számítani kell arra, hogy a forgalmat terelőutakra irányíthatják.

Hasonló közlekedésbiztonsági adottságokkal bír a 26-os út is, ám ott a helyzetet súlyosbítja, hogy a főút Sajószentpéteren keresztül megy, így az építkezés közvetlenül érinti az ott lakókat.

Valamelyest enyhített a helyzeten, hogy körfogalmú csomópontot építettek tavaly Sajószentpéteren a 26-os és a 27-es út elágazásához, de a forgalom mennyiségén nem sokat segített. A várost teljesen elkerülő út építésének terve évtizedekkel ezelőttre nyúlik vissza. Voltak már konkrét tervek, de mindannyiszor kudarcba fulladt a kivitelezés. Tavaly határozott ígéretet tettek az elkerülő megépítésére az illetékesek. A környéken élők pedig nagyon várják az ígéretek valóra váltását.

A projekt összesen 25 milliárd forintba kerül, és mintegy 15 kilométernyi új utat jelent. Meg kell építeni hozzá összesen 6 hidat, amelyek a vasútvonalat, illetve a Sajó folyót ívelik majd át, valamint 3 új csomópontot fognak kialakítani.

Megosztás

Related posts