Igazságtalannak tartják büntetni a hálapénzt

Megosztás

Etikátlannak és igazságtalannak tartja az érdekképviselet az orvoskamara javaslatát, amely szerint büntetni kellene a hálapénz adását és elfogadását – nyilatkozta Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke az M1 reggeli műsorában.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) hétfőn tette közzé, hogy milyen fizetéseket javasolna a közfinanszírozott ellátásban dolgozó orvosok számára, és ekkor közölték azt is, hogy törvényesen büntetendővé tennék a hálapénz átadását és elfogadását is.

Cser Ágnes, a kormányt támogató szakszakszervezi vezető hangsúlyozta, a büntetés megrontaná a beteg orvos közötti bizalmi kapcsolatot, ami nélkülözhetetlen, ahhoz, hogy tisztességes gyógyító munka folyjon.

Szerinte a hálapénz kivezetéséhez a fokozatosan megemelt orvosi bérre szükség van, de azzal nem értenek egyet, hogy egylépcsőben emeljék meg az orvosok bérét, mert ez „összedöntené” az országot. Cser szerint társadalmi értelemben igazságtalan, hogy egyetlen foglalkozási csoport olyan bérfejlesztésben részesüljön, amilyenben a többi nem – írta az Index.hu

Megosztás

Related posts