Hadházy Ákos szerint Rácz Zsófia, a frissen kinevezett helyettes államtitkár egyből kamurendezvényekre jár

Megosztás

Egy érpataki kamurendezvényen ismerkedett a fiatalokkal a 22 éves helyettes államtitkár – állítja a Facebookon és a Klubrádiónak adott nyilatkozatában Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő szerint szomorú, hogy Rácz Zsófia – akinek kinevezéséhez törvényt is módosított a kormánypárti kétharmad – politikusi tevékenységének „legelső napján már megmerítkezett a szimpla propagandahazugság posványában”.

Rácz Zsófia közösségi oldalán számolt be róla, hogy január 10-én országjárásra indult, ennek első állomása pedig Érpatak volt. Ott a helyettes államtitkár elvileg az agráriumban élő és dolgozó fiatalokkal találkozott az – Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és két, kormányközeli egyesület közös rendezvényén.

Semmit nem találtam az eredeti posztban említett „Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Egyesületről”.

írta Hadházy

Az eseményekről készült fotók alapján azonban az érpataki rendezvény inkább tűnik ifjú és éltesebb kormánypárti politikusok összejövetelének. A programon részt vett a KDNP-s Nacsa Lőrinc, Nagy István agrárminiszter, Gyopáros Alpár kormánybiztos, Szocska Ábel püspök, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Szalay-Bobrovniczky Vince civil ügyekért is felelős helyettes államtitkár, valamint Simon Miklós országgyűlési képviselő. Az eseményen felszólalt Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés fideszes elnöke is.

Népszava viszont a gondola.hu cikkét kiszúrva azt írja, hogy

a tapasztalatgyűjtés a KDNP Önkormányzati Tanácsának ifjúsági és vidékfejlesztési konferenciával összekötött tisztújító gyűlése volt, és a beszámoló szerint külön örültek Rácz érkezésének.

A konferenciát a másfél hektáron elterülő érpataki Zsindelyes Cottage nagytermében tartották, a programot közösen rendező IKSZ, az Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Egyesület és a Hierotheosz Egyesület hangulatos disznótorost is szervezett a hétvégére.

A Népszava arról is ír, hogy a Hierotheosz honlapja furcsa képet mutat. A 2011-ben, Máriapócson alapított görögkatolikus szellemiségű egyesület oldalán főként konferenciáról készített fotók láthatóak, beszélő és hallgató fejekről. Beszámolnak viszont többmilliós EFOP-támogatásból szervezett határon túli városnéző túrákról, politikusok által szívesen látogatott ifjúsági találkozókról, vagy ahogy a balsai gyerekek a Társadalmi szerepvállalás erősítése programból egy üres terem közepén tornáznak, a polgármester jelenlétében.

A Hierotheosz a jelek szerint szervesen összeforrt az érpataki disznótorban is résztvevő Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Egyesülettel (IFSZE), a lap az IFSZE önálló működésére utalást sem talált a neten, csak a Hierotheosz vonatkozásában.

168ora.hu

Megosztás

Related posts