Eladták a hollóházi porcelángyárat, csak azt nem árulták el, kinek

Megosztás

Kikiáltási áron, vagyis 175 millió forintért adta el a Magyar Nemzeti vagyonkezelő a Hollóházi Porcelángyár Kft.-t. Azt egyelőre nem lehet tudni, kihez került a a 240 éves múltra visszatekintő, hungarikumnak számító porcelánokat gyártó cég, mindössze annyi derült ki, hogy az árverésen egyetlen licitáló volt.

Túl sok mindennem járt a céggel, a gyártáshoz használt ingatlanokat a gyár eddig is bérelte, a Hollóháza védjegy pedig továbbra is az államé, amiért a porcelángyárnak fizetnie kell.

Az állami tulajdonú Hollóházi Porcelángyár Kft.-t 2013-ban alapították azért, hogy nyereségessé tegyék a vállalatot. A korábbi gyártó céget, a többségi állami tulajdonú Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt.-t felszámolták, annak eszközeit, készleteit és dolgozóinak egy részét előbb a Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft. vette át, majd az bérbe adta a gyártáshoz szükséges ingatlanokat és eszközöket a 2013 végén létrehozott, Hollóházi Porcelángyár Kft.-nek.

A vevőnek kötelezettséget kellett vállalnia, hogy a hollóházi porcelángyártást hungarikumként megőrzi, és arra is, hogy a társaság a főtevékenységét, a háztartási kerámia gyártását fenntartja addig, amíg az állam kizárólagossággal biztosítja részére díjfizetés ellenében a Hollóháza védjegy használatát az üzleti, piaci tevékenységéhez – írta az Index.hu.

Megosztás

Related posts