Tovább taníthat a fideszes oktató, aki elsikkasztotta a diákok pénzét

Megosztás

Még ma is tanít az egykori iskolájában csak fideszes tanár úrként emlegetett Király András Győző, aki hárommillió forintot sikkasztott el a budapesti Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium alapítványi pénzéből.

A férfit még 2017 decemberében ítélte el a bíróság, miután a szülők, egykori diákok és más támogatók által összeadott, táborozásra és jutalmakra összeadott pénzt ellopta. A férfi mellékesen a Fidesz-KDNP delegáltja volt a kerületi önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottságában, így nem meglepő, hogy az iskolában megpróbálták eltussolni az ügyet, a tantestület tagjaival titoktartási szerződést írattak alá.

Ráadásul a bíróság a minimumhoz közelítő büntetést szabta ki a férfira, akit az ellopott pénz visszaaadása mellett 300 ezer forint befizetésére köteleztek. Olyan figyelmesek voltak vele, hogy részletfizetési lehetőséget is kapott, havonta 50 ezer forintot vártak tőle hat hónapig.

Ha ez nem lenne elég, Király András Győző mai napig tanít valahol, de az iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ máig titkolja, hol. Az érintett iskolai alapítvány egyik kuratóriumi tagja azt mondta a hvg.hu-nak, hogy a sikkasztás máig hatással van az iskolájuk életére, „hosszú távon hat a bizalomvesztés” – írta a 444.hu.

Megosztás

Related posts