A műemléknek számító Aranyszarvas patika bútorait engedély nélkül benyúlta egy cég

Megosztás

Miskolc önkormányzata és a Bigatton Kft között régóta húzódó jogvita áll fenn az Erzsébet tér 2. szám alatti épületben lévő Aranyszarvas Patika bútorzata kapcsán. Bírósági iratbetekintés során jutott ma az önkormányzat tudomására, hogy a Bigatton Kft. a védett berendezést engedély nélkül, a bírósági végrehajtás mellőzésével 2019 novemberében önhatalmúlag szétszerelte, és saját telephelyére, az önkormányzat által nem ismert helyre szállította.

Az Aranyszarvas Patika berendezése védett tárgyegyüttes, és az Erzsébet téri műemléki ingatlan tartozéka, ezért jogszabályi védelemben részesülnek. Mind az ingatlan, mind pedig a patika berendezésére vonatkozóan be kell tartani a kulturális örökség védelméről szóló törvényt, valamint a vonatkozó kormányrendeletben foglalt rendelkezéseket.

A jog egyértelműen arról rendelkezik, hogy a berendezés szétszedése és elszállítása a törvény alapján a Miniszterelnökség Műtárgyfelügyeleti Hatósági Főosztályának engedélyéhez kötött. Az önkormányzat ezért megkezdte a szükséges intézkedéseket.

minap

Megosztás

Related posts