Népszavazást indítottak a nyugdíjasok sorsáról

Megosztás

A magyar emberek kezébe adná a döntést a Nyugdíjas Parlament, már be is nyújtották a Választási Bizottsághoz azt a négy kérdést, melyekről népszavazást kezdeményeztek.

Az Országos Nyugdíjas Parlament az időskori létbiztonság növelése, a nyugdíjasok kiszolgáltatottságának csökkentése és a társadalmi megbecsülésük biztosítása érdekében országos népszavazást kezdeményez.

A benyújtott kérdések a következőek:

1. Akarja-e ön, hogy az országgyűlés – az idős emberek jogainak egységes szemléletű, átfogó, teljes körű és hatékonyabb védelme érdekében – létrehozza az idősek jogainak biztosa intézményét?

2. Akarja-e ön, hogy az öregségi nyugdíj összegének megállapításánál kiegészítő szolgálati időként vegyék figyelembe a heti negyven órát meghaladó, önként vállalt többlet munkavégzést?

3. Akarja-e ön, hogy a nyugdíjemelés megállapításának mértékénél egyenlő arányban vegyék figyelembe a költségvetési törvényben előre jelzett fogyasztói árindex és a bruttó bér- és keresettömeg nagyságát?

4. Akarja-e ön, hogy csökkenjenek: a nemek, a lakóhely, valamint a nyugdíjba vonulás időpontja szerint is meglévő öregségi nyugellátások közötti különbségek?

Ön jó ötletnek tartja ezeket a kérdéseket a polgárok kezébe adni? Válaszolna rájuk, ha sikerült népszavazásra bocsájtani a kérdéssort?

penzcentrum.hu

Megosztás

Related posts