Zárug Péter Farkas beszámolt a miskolci Fidesz kampányfőnökeként megélt választásról

Megosztás

Zárug Péter Farkas a valaszonline.hu-nak adott interjút, amiben kitér a miskolci önkormányzati választásokra is, amikor a Fidesz helyi kampányfőnökeként dolgozott. A miskolci témákból közlünk részleteket. Az interjúból felsejlik rengeteg ügy, amit a kampány alatt szándékosan félrekommunikált a kormánypárt. Ha összevetjük Zárug szavait a lezajlott önkormányzati választás alatti Fidesz-médiumokkal, akkor kimondhatjuk, hogy hülyére vették a miskolciakat.

Most kisebbíti a felelősségét abban, hogy Miskolc ősszel elveszett a Fidesznek?

Szerencsés helyzetben vagyok: sem kisebbíteni, sem növelni nem kell a felelősségemet.

A 127 ezres szavazóbázisból darabszámra pontosan megmondtam a miniszterelnöknek a választás előtt, hogy milyen eredményre számíthatunk.

Bár 15-20 percben kellett volna, hogy referáljunk a miskolci helyzetről, mégis több mint egy órán át érdeklődött. Aranyos volt, tetszett neki, hogy nem kertelek. Elmondtam, hogy a miskolci politikai piacon a Fidesznek 25-26 ezer szavazat van. Ha a 127 ezer miskolci szavazóból 58 megy el, akkor néhány százzal még tudom tartani a győzelmet, de afölött már erős dőlésszöget veszünk. 59-60 ezernél meg bezuhanunk. Vége. Mert egyvalamit biztosan nem tudok: fideszes szavazót szülni.

Ezt így mondta Orbán Viktornak is?

Szó szerint. Nevettünk. Mondta, hogy nem is vár tőlem ilyet. A választáson aztán minden bejött, amit mondtam: 26 ezer 177 szavazatot kapott a Fidesz jelöltje, és – ahogy jeleztem – az 58 ezer fölötti minden ezer szavazatban 900 volt az ellenzéki és csak 100 körüli a Fidesz szavazat. Vagyis a jelölttel és a mozgósítással semmi gond nem volt.”

(…) Voltak fideszesek, akik azzal riogattak, hogy az ellenfél a migránsoknak telepíti az utcai ivókutakat…

Persze, de ezek kontroll nélküli ostobaságok voltak. Amelyekre, ha felvetődnek, gond nélkül lehet nemet is mondani. Még tavaly, a parlamenti választási kampányában nekem is mondták egyesek, hogy riogassunk azzal: a Jobbik mecsetet akar építeni Avasra. Én meg mondtam, hogy ekkora baromságot ne már.

A teljes interjút elolvashatják a Válaszonline honlapján!

Megosztás

Related posts