Riasztást adtak ki megyénkre az ónos eső miatt

Megosztás

Másodfokú (narancs) riasztás van érvényben megyénk területén a csütörtökre kialakult jégpáncél miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő órákban és péntek hajnalban is további ónos esőzés várható. A riasztás péntek éjfélig érvényes.

A Magyar Közút Zrt. tájékoztatása alapján a megyében szerda éjjel a teljes úthálózaton megelőző sószórást végeztek. A megye mind az 59 gépe jelenleg is járja a közutakat, szerda éjjel óta 545 tonna útszóró sót és 74000 liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki.

Miskolcon reggel 5 órakor kb. 200 fővel kezdték meg a kézi síkosságmentesítési feladatok elvégzését a villamos- és autóbuszmegállókban. A gépi síkosságmentesítés 4 géppel történik az alábbi területeken: Kilián, Bábonyibérc, Bükkszentlászló, Ómassa, Besenyői út, Kassai út, Lorántffy utca, Belváros.

A Miskolcról Bükkszentkereszt felé vezető utat a jégpáncél miatt le kellett zárni. Sajnos több kisebb-nagyobb közúti baleset is történt megyénkben, kérjük, közlekedjenek óvatosan!

Megosztás

Related posts