Hazudott az Origo a bíróságon, nem hittek neki

Megosztás

Bírósági pert bukott a Fidesz szócsöveként működő origo.hu hírportál, miután azt állította, hogy a Momentum egyik alapító tagja, Cseh Katalin hamisított számlákat állított ki a párt részére.

Az ügy azért került bíróságra, mert a párt hiába szólította fel a hírportált, hogy tegyen ki helyreigazítást a hír kapcsán, ennek az origósok nem tettek eleget. A tárgyalást elbukták, hiszen nem tudták bizonyítani, hogy igazat állítottak a Momentumról, ráadásul még a nevetséges próbálkozásuk sem jött össze: azzal indokolták a helyreigazítás elmulasztását, hogy Cseh Katalin a levelet nem az origo.hu-nak, hanem az Origo nyomtatott sajtónak címezte.

Magyarul azt állították, hogy Cseh Katalin az origo.hu főszerkesztőjének, az origo.hu szerkesztőségi címére elküldött levelében nem az origo.hu-n kéri a helyreigazítást, hanem az Origo nyomtatott lapban. Ami eleve nem is létezik.

A bíróságot azonban nem sikerült megvezetniük, ezért a hírportált végül 18 ezer forint, plusz a perköltség, valamint a Magyar Állam részére 48 ezer forintos fellebezési illeték megfizetésére kötelezték.

Megosztás

Related posts