Bocsánatot kért a kormány a Magyar Helsinki Bizottságtól, aztán persze megint támadni kezdte

Megosztás

Végrehajtotta a Kúria ítéletét a Miniszteri Kabinetiroda, és a kormány honlapjának nyitóoldalán kért bocsánatot a Helsinki Bizottságtól – tudósított a hvg.

A Kúria korábban kimondta: hogy a Rogán-minisztérium megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét egy, a 2017-es „nemzeti konzultáció” kérdőívében szereplő állítással. A „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció úgy állította be a civil szervezetet, mintha azt akarnák elérni, hogy a menedékkérők másoknál enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.

A Kúria még tavaly tartotta fenn erről szóló korábbi ítéletét, mely szerint a kormánynak kétmillió forintos sérelemdíjat is kell fizetnie,

a bocsánatkérésnek pedig 30 napon át kint kell lennie a honlapján.

Persze nem a Miniszteri Kabinetirodáról lenne szó, ha nem lenne a történetben egy kis csavar. Egy perccel a bocsánatkérés után, 16:42-kor egy újabb közlemény jelent meg a kormany.hu-n, amelyben leszögezik, hogy ugyan tudomásul veszik a Kúria döntését, de továbbra is minden lehetséges eszközzel fel fognak lépni a migráció, és minden olyan tevékenység ellen, ami ezt ösztönzi.

Ezután tételesen felsorolnak öt olyan alkalmat, amikor szerintük a Magyar Helsinki Bizottság bevándorláspárti akciókat kezdeményezett.

Megosztás

Related posts